2016. november 5., szombat

Leiner Laura: Valahol (Bexi 5.)

Bevallom, voltak olyan kifejezések, amelyek jelentését ki kellett gugliznom, de mentségemre legyen mondva, középkorúvá idősödtem. Tudom, hogy a fiatalok élete nagyjából az Instáról, a FaceTime-ról és a Snapchatről szól, nincs is ezzel (olyan) nagy baj. A Bexi-sorozat ötödik részében voltak mélypontok, de itt röhögtem a legjobban. Beka, Márk és a többiek igazi csapattá kovácsolódtak, szinte nem lehet már őket külön-külön emlegetni. A szerelem beteljesedett, na de milyen áron?


Tartalom:

Márk vagy Tomi? Bexi sokáig azt gondolta, hogy ez a kérdés nem létezik: Márkkal való kapcsolata már a múlté. A legutolsó szakításuk óta eltelt időben Bexi élete végre nyugvópontra jutott, és ebben fontos szerepe volt Tominak is az Üres Utcák együttesből. A nyári turné azonban felforgatott mindent a zenészek életében.
Fesztiválok, koncertek, fülledt turnébusz, őrült bulik Aszádékkal, zsarolás… Valahol a Balaton-parton.

Értékelés:

Kezdjük akkor talán a mélyponttal. Talán már az előző részben, a Nélküled című kötetben is az zavart a legjobban, hogy túl sokat agyal ez a lány. Beka/Bexi és Márk szerelme kiteljesedik ebben az epizódban, de titkolni kell a kapcsolatukat. Ez sokszor veszélyes és vicces szituációkba sodorja őket. A Balaton-parti nyaralóban lévő őrületes buliból természetesen Aszádék is kiveszik a részük, és nem kell őket félteni, ha trollkodásról van szó. Körte most is a kedvencem volt, a menedzser beszólásai sokszor ütnek, a csellista Daniella pedig mindenkit leköröz, ha káromkodni kell.

Beka: Néha felsejlett a Szent Johannás Reni. De csak néha...
Márk: Megtapasztalhattuk Nagy Márk emberi oldalát, persze piperékkel együtt.

Néha elgondolkodom azon, ha Beka nem lenne ennyire naiv, és bízna feltétlen odaadással az emberekben, működne-e a sztori. Valószínűleg, nem. Szükség van a 18 éves lány ártatlan hozzáállására ahhoz, hogy a körülötte élőkből kihozza a legjobbat. Őt a nagy többség szereti, és bármi áron megvédik az ellenségtől (Geritől).
Nagy Márk ikonikus alakja egy kissé veszít erejéből ebben a részben, de ez nem válik hátrányává. Az ember azt gondolná, ennek a fiúnak nincs is szíve, pedig dehogyisnem. Bekáért képes bármit feláldozni és lehet, hogy fel is kell. De ez már egy másik történet, amelyen Leiner Laura már biztosan dolgozik.

Pozitívum: Volt egy jelenet, ahol könnyesre röhögtem magam (hangpróba előtt).
Negatívum: Már megint függővéges, és lesz egy újabb rész.

Kedvcsináló idézet:

„– Viszont! Mit szóltok? Megyünk Balogh nyaralójába! – tereltem a témát, mert vágni lehetett a feszültséget a társaságban.
Én biztos, hogy belehányok az ágyába! – tervezgetett Puding.
Te állat! – szólt rá Körte. – De nyugodtan – tette hozzá, mire végre elnevettük magunkat.”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése