2016. november 29., kedd

Jay Crownover: A tetovált srác

Még a megjelenés előtt a szememet forgattam a borító láttán arra gondolva, már megint egy félmeztelen csávóval akarják eladni a könyvet. Lehet, ez is hozzájárult a sikerhez, de Jay Crownover eltalálta azt a gyenge határvonalat a megbotránkoztató és a borzongatóan veszélyes között, ami garantálta a népszerűséget. Persze sok hasonló regény született már, és e sorozat részeként még olvashatunk is ilyet, de a megszokott klisék mellett a fiú megmaradt egy kicsit rossznak, ami nem szokványos a műfajon belül.


Tartalom:

Nagy különbség van egy rosszfiú és egy olyan srác között, aki a lelke mélyéig züllött – akárcsak Shane Baxter. A szexis, kiszámíthatatlan és veszélyes Bax nem csupán rossz csillagzat alatt látta meg a napvilágot, ő maga a született bűnöző. Kocsitolvaj, verőlegény, ketrecharcos, a bajba keveredés fekete öves bajnoka, mígnem az egyik rossz döntése öt évre rács mögé juttatja. Miután visszanyeri a szabadságát, válaszokat keres, és nem érdekli, mit kell megtennie, kit kell megszorongatnia azért, hogy megtudja, ki csalta csapdába. Csakhogy beszáll mellé a játszmába még valaki, aki túlságosan ártatlan, túlságosan lágy, ráadásul nem hagyja magát lerázni.
Dovie Pryce ismeri az élet sötét oldalát, a nehéz körülményekkel járó súlyos döntéseket. Mindig is jó akart maradni, önzetlenül segíteni másokon, nem hagyta, hogy a sötétség lehúzza és elnyelje őt. Az utcát azonban nehéz legyőzni, a dolgok rosszról gyorsan életveszélyesre fordulnak, és az egyetlen ember, aki mellett biztonságban lehet, a Point legfenyegetőbb, legszexisebb, legkiállhatatlanabb nehézfiúja, aki épp most szabadult. Bax közelsége eleinte rettegéssel tölti el Dovie-t, de hamarosan rájön, hogy a tetovált srác sem olyan, amilyennek a külseje alapján hinnénk.

Értékelés:

Amellett, hogy egy általánosnak mondható szerelmi történet tanúi lehetünk, megismerkedünk a képzeletbeli város veszélyes körzeteivel. A szokványos szerelmi történet alatt a szuperszexi, halálosan veszélyes srác, és a hétköznapi kinézetű, nehéz sorsú lány kapcsolatát értem. A Point felett uralkodó gengsztertől a piti bűnözőkig sok mindenkit bemutat a szerző, talán engem leginkább a piszkos üzletek szövevényes hálózata érdekelt leginkább, de a következő könyvek főszereplői is felbukkantak, nem véletlenül volt olyan sok szerepük a kezdő kötetben.

Dovie: A szemünk előtt lett szende kislányból szexi vörös dög.
Bax: Az utca zabolázatlan királya szende oroszlánná változott.

Kívülállóként nem akadna meg a szemünk Dovie-n, aki amellett, hogy vörös göndör fürtökkel, számtalan szeplővel rendelkezik, még nehéz gyermekkorának emlékét is cipeli a vállán. Talán jobbat is érdemelne a börtönből éppen szabadult rettegett bűnözőnél, de a sors úgy tűnik egymás mellé rendelte a fiatalokat.
A szeme melletti csillagtetkó miatt örökre megbélyegezte magát Bax, aki bosszúra szomjazik a börtönben elvesztegetett évei miatt. A vörös hajú Dovie a segítségére lehet a felelősök felkutatásában, a harcedzett rosszfiú ösztönei azt súgják, meneküljön a lánytól, mert csak bajt hoz rá. Persze mondani könnyű, cselekedni már nehezebb.

Pozitívum: A sablonos történet ellenére szórakoztató, helyenként izgalmas volt.
Negatívum: Egy kicsit rövidebbnek éreztem a hasonló regényekhez viszonyítva.

Kedvcsináló idézet:

Bolond, aki azt állítja, hogy a bűnözés nem kifizetődő. Nagyon is jól lehet vele keresni, ezért is olyan elterjedt.”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése