2016. november 24., csütörtök

JÖN - A ​Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara

Új könyvsorozattal jelentkezik Sarah J. Maas, aki az Üvegtrónnal és annak folytatásaival a magyar közönség szívébe is belopta magát. Éppen nemrég olvastam a kezdő kötetet, sajnos nekem nem tetszett annyira, hogy azonnal folytatni akartam volna, de az új sorozattal még tehetek egy próbát. A fülszöveg egyébként tetszik, izgalmasnak, akciódúsnak és szexinek tűnik. A címével viszont vannak gondjaim: A ​Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara. Amúgy sem rövid a magyarra lefordított cím, miért kellett meghagyni az angolt? Ez a formátum most nagy divat, kíváncsi lennék, miért?

Tartalom:


A tizenkilenc éves Feyre az erdőben vadászva megöl egy farkast, ám nem sokkal ezután egy másik szörnyeteg bukkan fel, aki jóvátétel gyanánt magával hurcolja egy olyan baljós és mágikus vidékre, amit a lány csak a legendákból ismer. Feyre hamar rájön, hogy fogvatartója valójában nem állat, hanem Tamlin, egyike azoknak a halálos és halhatatlan tündéreknek, akik egykor a világ felett uralkodtak.
Tamlin birtokán Feyre jéghideg gyűlölete forró szenvedéllyé alakul át, és ez az érzés felperzsel minden olyan hazugságot és figyelmeztetést, amit neki a tündérek csodálatos, ámde veszedelmes világáról korábban mondtak. Azonban a tündérek birodalma felett egyre nő egy ősi, gonosz árnyék és Feyre-nak kell megtalálnia a módját, hogy feltartóztassa… vagy örök pusztulásra ítélje Tamlint és világát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése