2017. május 21., vasárnap

Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek (Jók és Rosszak Iskolája 2.)

Bátor és okos döntés volt engedni a gyermeki fantázia csábításának, ugyanis Soman Chainani könyvsorozata megtalálta a célközönségét. A Twister Media által kiadott regény minden olyan embernek ajánlható, aki nem hajlandó felnőni, szereti a Grimm meséket, vevő egy kis romantikára, és jól akar szórakozni. A humor ugyanis a Jók és Rosszak Iskolája második részében is tarol. Számomra erősen függővéges, így tűkön ülve várom a folytatást. Azt még mindig nem tudom eldönteni, hogy a Jó jó-e, vagy a Rossz az rossz?

Előzmény:



Jók és rosszak iskolája

Tartalom: 

Soman Chainani első regénye, a New York Times bestseller Jók és Rosszak Iskolája folytatásában Sophie és Agatha visszatér Gavaldonba, és boldogan élnek saját világukban, ám az élet nem olyan tündérmese, amilyennek képzelték…
Agatha már úgy érzi, bárcsak más boldog befejezést kívánt volna a mesének, ám ekkor véletlenül megtalálja és kinyitja a Jók és Rosszak Iskolájának kapuját. A lányok azzal szembesülnek, hogy az a világ, amit az első tanévben tapasztaltak, megváltozott.
A boszorkányok és a hercegnők a Lányok Iskolájában laknak. Elhatározták, hogy kirekesztik életükből a hercegeket. Tedros és a fiúk a Rossz Iskolája régi tornyainak lakói lettek. A két iskola között háború van kitörőben. Vajon Agatha és Sophie helyre tudják állítani a békét? Vajon Sophie jó tud maradni úgy, hogy Tedros állandóan üldözi? És kihez húz Agatha szíve? A barátnőjéhez vagy a hercegéhez?


Értékelés:

Vigyázz, mit kívánsz! - tartja a mondás. Agatha a szívére hallgatott, és az elsuttogott óhajok visszavezették őt és barátnőjét, Sophie-t a különleges iskolába. A két lány barátsága pengeélen táncol, kicsit arra emlékeztet, mikor az ember megtalálja szíve választottját, akkor egy ideig elhanyagolja a barátait. Persze az egyensúly optimális esetben helyreállhat, de vajon ez a Jók és Rosszak között is így működik? Képesek lesznek-e a lányok felmérni, mi a helyes, és mit érdemes feláldozni? Sok a kérdés, a legtöbbre pedig a választ is megtaláljuk a történetben. 

Agatha: Hiszékenyebb, mint az előző részben. Próbálja fenntartani az egyensúlyt. 
Sophie: Mindenáron jó akar maradni, mindezekért hatalmas erőfeszítésre képes. 
Tedros: Számomra még mindig egy butácska herceg, hiába a sok szenvedés.

Agatha az előző részben meghozott döntésével megpecsételte a fiúk sorsát. Most a Jók és Rosszak Iskolája helyett a Lányok intézményébe kerül. A herceg után áhítozó Aggie próbálja elérni az új befejezést a történetéhez, de a környezetében sokan ellenzik a lépést. Hinni akar Sophie jóságában.
A szeleburdi szőke lány viszont mindig kalamajkába kerül. Bízni próbál Agatha-ban, de az ördög nem alszik, folyamatosan ellenőrzi barátnőjét. A két lány közötti bizalomvesztés az egész regényt meghatározza. Olykor már-már sajnálatra méltó Sophie árvasága, holott a lány a tetteivel kiérdemelné az ellenszenvet.
 
Továbbra sem vagyok kibékülve a jóképű hercegünkkel. Ha ilyen bugyuták a mesebeli lovagok, nem csoda, hogy rabszolgasorba akarták taszítani a férfiakat a Lányok. Tedros még mindig egy kicsit kívülálló a két lány történetében, ide-oda csapódik, éppen annak hisz, aki szebben néz rá. 

Evelyn: Kellett már egy vérbeli gonosz boszorka. 

Kétség sem férhet hozzá, hogy Evelyn Sader, az új dékán csakis negatív karakter lehet. Kezdettől fogva közutálat övezi, csak akkor még nem teljesen tiszta, mi a célja. 

Pozitívum: Egyre inkább beszippant a mesevilág. 
Negatívum: Tudomásom szerint már csak egy része van a történetnek. 

A könyv borítója az első részhez hasonló tematikát követi, anime stílusban ábrázolja a főszereplőket. A két lány karaktere mellett a középpontban Tedros. A háttérben csodálatos palotaként ábrázolták a Lányok Iskoláját. A hattyúk mellett kígyó és pillangók is láthatóak, hisz a történetben nekik is szerepük van. 

Kedvcsináló idézet: 

Hófehérke ököllel törte össze üvegkoporsóját, Piroska elvágta a farkas torkát, Csipkerózsika felgyújtotta a guzsalyát… A bátor hercegek, a férfiak, akik a segítségükre siettek, akik megmentették az életüket… eltűntek.”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése