2017. május 18., csütörtök

JÖN - New York 2140

Rajongok a jövőbe látó könyvekért, minden, ami az előttünk álló évszázadokat vázolja, jöhet! Az Agave Könyvek hamarosan megjelenő regénye, Kim Stanley Robinson munkája most éppenséggel New York jövőképét vázolja. Nemcsak a város változott meg, a vízió szerint, hanem az ott élő emberek is. Hogyan boldogulnak egy vízzel körülzárt metropoliszban, milyen problémákkal kell megküzdeniük nap mint nap? Nemcsak engem, hanem valószínűleg még sok millió embert érdekelne. Persze nem vagyunk jövőbe látók, nem tudhatjuk, valójában van-e realitása ennek a verziónak, de jól esik egy kicsit távolabb látni a 21. századon.

Tartalom:


Az óceán szintje megemelkedett, és New York városa elsüllyedt.
A lakói alkalmazkodtak az új helyzethez, és New York ugyanaz a nyüzsgő, élettel teli metropolisz maradt, ami mindig is volt – noha örökre megváltozott. Minden egyes utca csatornává vált, minden egyes felhőkarcoló egy szigetté.
Kim Stanley Robinson az egyik épület különböző lakóinak szemén át mutatja meg nekünk, hogyan alakul át világunk egyik legnagyszerűbb városa az apállyal és a dagállyal. És mivé alakul eközben maga az ember.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése