2017. május 27., szombat

Elle Kennedy: The Deal – Az üzlet

A sablonossága ellenére magával ragadott, olykor megnevettetett, összességében pedig szórakoztatott Elle Kennedy regénye. A sok rajongó, az elismerő vélemények meggyőztek, hogy olvassam el a könyvet, és nem csalódtam. Kellemes kikapcsolódást nyújtott a fiatal felnőttek, a szólista és a csapatkapitány egymásra találásának története. Azt nem mondom, hogy kihagyhatatlan a sztori, de tagadhatatlan, hogy fiatalos stílusa miatt könnyen olvasható, rövid idő alatt bekebelezhető, érdemes rászánni azt a pár órát.




Tartalom:



A lány egyezséget köt a fősuli rosszfiújával…

Hannah Wells végre talált valakit, aki megdobogtatja a szívét. Bár az élet más területein magabiztosan mozog, a szex és a csábítás nem éppen erős oldala. Ha fel akarja hívni magára a kiszemelt srác figyelmét, ki kell lépnie a komfortzónájából, és elérni, hogy észrevegyék …még ha ezért korrepetálnia kell is a hokicsapat idegesítő, gyerekes és beképzelt kapitányát egy álrandiért cserébe.

ami jobban sül el, mint remélte.

Garrett Graham egyetlen álma, hogy a diploma után profi hokijátékos legyen, de a zuhanó tanulmányi eredménye miatt mindent elveszíthet, amiért eddig olyan keményen dolgozott. Ha a csapatban maradás ára, hogy segít egy cinikus csajnak féltékennyé tenni egy srácot, hát legyen. De amikor egy váratlan csók életük legvadabb szexébe torkollik, Garrett hirtelen ráébred, hogy a szerep, amit játszik, nem neki való. Most már csak Hannah-t kell meggyőznie arról, hogy a fiú, akire vágyik, nem más, mint ő maga.



Értékelés:



Szerintem senkit nem lep meg, ha azt mondom, kiszámítható a történet alakulása, de ennek a regénynek nem is a meghökkentés a célja. Ettől függetlenül vannak torokszorító jelenetek, mindkét fél megküzdött a maga démonaival. Talán a lazább párbeszédek, a földhözragadtabb karakterek teszik népszerűvé a könyvet, vagy az a tény, hogy a romantikára mindig, minden korban szüksége van az embernek (és főleg a nőknek). A jégkorong, mint sport bemutatása nekem megfelelt, nem volt hiányérzetem, összességében örülök, hogy megismertem Elle Kennedy történetét.



Hannah: Bajban vagyok vele, mert nem volt annyira szimpi, mint szerettem volna.

Garrett: Tipikus álompasi, és nem annyira rosszfiú, mint állították.



Nehéz sorsa miatt Hannah egy kicsit visszahúzódóbb, félénkebb lány, aki a történet előrehaladtával mindinkább kitárulkozik. Nemcsak a barátja/szerelme előtt, a környezete is észreveszi a különbséget. Ez a kettősség engem egy kicsit zavart, mert túlságosan hirtelennek, gyorsnak éreztem a változást.

Garrett rosszfiúként kerül a történetbe, ami abban merül ki, hogy gyakran cserélgeti a partnereit. Viszont segítőkész a barátaival, nincsenek káros szenvedélyei, mindene a hoki. A fiúnál természetesebbnek tűnik a változás, ahogy egyre inkább megkedveli a lányt. A gyermekkora nem volt könnyű, de felnőttként leküzdötte a dühét apja iránt.



Phil: Garrett apja egy nagyképű zsarnok, aki minden fontosat elveszített.

Justin: Miatta indult el a történet, de végül nem okozott nagy vihart.



A családon belüli erőszak, bántalmazás mintaképe Phil, Garrett apja, aki nem tanult a hibáiból, senkije sem maradt, akin levezetheti a dühét.

Először Justin, a futtballcsapat sztárja tetszik Hannah-nak, de a Garrettel kialakuló viszonya miatt a focista háttérbe kerül, és ott is marad.



Pozitívum: Nagyon jól szórakoztam, kellemes kikapcsolódást nyújtott.

Negatívum: Talán a történet rövidsége miatt hamar el fogom felejteni.



A könyv borítója az egyetlen ami nem igazán tetszett a könyvben. A félmeztelen férfi (fej nélkül) szerintem már lejárt lemez, és még közönségesnek is tűnik. Fekete-fehér a kép, amelyen Garrettet ábrázolják, de véleményem szerint inkább egy fehérnemű modell felsőteste látható, nem pedig egy jégkorongozó játékosé.



Kedvcsináló idézet:



„– Csak úgy kíváncsiságból, amikor reggel felébredsz, mennyi ideig csodálod magad a tükörben? Egy vagy két órán át? – érdeklődik.

Kettő – felelem vidáman.

És pacsit is adsz magadnak?

Hová gondolsz? – vigyorgok. – Csak megcsókolom mindkét bicepszemet, aztán a plafon felé fordulva megköszönöm a nagyembernek odafent, hogy ilyen tökéleteset teremtett.”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése