2017. május 4., csütörtök

JÖN - Időrabló

Az időutazás még az emberiség előtt álló megfejtetlen titkok egyike (legalábbis még nem rukkoltak elő semmilyen módszerrel). Az írók fantáziáját is bőven megmozgatja, főleg azokét, akik még némi technikai tudással is rendelkeznek, hiszen különböző elméletek már születtek a probléma megoldására, csak még a kivitelezés hibádzik. A fantázia viszont nem szab határt a lehetőségeknek, az Időrabló egy sci-fi kalandregény, amely egy könyvsorozat első része. Wesley Chu műve klasszikus témájával és eredeti ötleteivel méltó módon tiszteleg a műfaj előtt. Hamarosan a magyar olvasók is kézbe vehetik a könyvet.
 
Tartalom:


A ​Föld a 25. században egy mérgező, elhagyatott világ, lakossága a túlélés érdekében a külső Naprendszerbe menekült, ahol gyengén, halálra ítélve tengődik idegen bolygókon és azok holdjai közt. Az emberiség fennmaradásának kulcsa az időutazás, azonban a történelem legveszélyesebb feladatainak elvégzésére egyre kevesebben képesek.
James Griffin-Mars kronoember, küldetéseket vállal a Föld múltjába, hogy ritka technológiai eszközöket szerezzen az idővonal megváltoztatása nélkül. A legtöbb kronoember nem éli meg az öregkort; az időugrásokkal járó stressz a személyes és jövőbeli kockázatokkal vegyítve felőröl mindenkit.
A nyugdíjazását bebiztosító, utolsó bevetésén James megismeri Elise Kimet, egy korábbi évszázadból származó tudóst, akinek a végzete szerint meg kellene halnia egy óceánba épített szerkezet megsemmisülése során. James a kronoemberek legfontosabb törvényét megszegve a küldetés teljesítésén túl megmenti a nőt, és visszahozza magával a jövőbe. Ezzel pedig nem csak magukat sodorja végérvényesen veszélybe, hanem az egész emberiséget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése