2017. május 9., kedd

PREMIER - Ház a tó mélyén

A történet a tó mélyén lévő házról sokak fantáziáját beindítja. Az elsüllyedt világok teóriája a mai napig rejtély, az óceánok mélyének felfedezése még részben az emberiség előtt álló feladat. De nem kell messzire mennünk, vagy túlságosan mélyre gázolnunk. Miért is ne lehetne a közeli tó mélyén is egy elveszett kis birodalom, vagy akár csak egy ház. 
Josh Malerman a Madarak a dobozban című regényével nagyot domborított, a pszichikai horror egyik nagymesterévé vált. A Ház a tó mélyén című kisregénye is ígér izzasztó perceket. A történet főszereplői két tizenéves, akik rátalálnak a mélyben rejtőző házra. Szerintem nem kell tovább ecsetelni, hogy a víz alatt mi mindentől parázhat az ember, elég akár csak a levegő hiányára gondolni.

Tartalom:


Mindketten tizenhét évesek. Mindketten félnek. Mégis mindketten igent mondanak.
Tökéletes első randinak tűnt: végigkenuzni az ikertavakon, szendvicsekkel és sörrel a hűtőládájukban. Ám a két tizenéves, Amelia és James felfedeznek valamit a víz felszíne alatt, ami örökre megváltoztatja az életüket.
Két emelet.
Egy kert.
És a bejárati ajtó nyitva áll.
Egy ház a tó mélyén.
A fiatalok egyetlen szabályhoz ragaszkodnak: nem kérdőjeleznek meg semmit. Így teljes természetességgel veszik birtokukba ezt a mesés otthont. Persze, hogyan is létezhetne egy ilyen lenyűgöző hely ellenszolgáltatás nélkül? Ez túl szép lenne ahhoz, hogy igaz legyen. Miközben Amelia és James lépésről lépésre felfedezik a házat és egymást a hullámok között, egy örök igazság könyörtelenül bebizonyosodik:
Attól, hogy egy ház éppen üres, még nem biztos, hogy senki sem lakja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése