2017. április 28., péntek

VÍKEND - A kör

Úgy tűnik a technikai fejlődés, a világháló használata nem jó irányba halad. Legalábbis ezt sugallja több könyv és film. Azzal riogatnak, hogy az egyének magánélete semmivé vált, felsőbb körökben mindent tudnak rólunk, látják a tevékenységeinket, ezáltal a bankszámlánkat, kifigyelik a hálószobatitkainkat, keresztbe tesznek az álmainknak. Sajnos hihető a dolog, és talán ezért is van akkora népszerűsége a témát feldolgozó könyveknek, filmeknek. 
Ezúttal Dave Eggers A kör című regényéből készült adaptáció, a főbb szerepekben Emma Watson és Tom Hanks láthatók. Az ajánló képkockái alapján könnyen ráismerhetünk a Facebookra, a Google-ra, vagy az Apple-re.




A film leírása:

Mae (Emma Watson) élete teljesen megváltozik, amikor a Szilícium-völgy egyik legnagyobb tech-óriáscégénél kapja meg álmai állását. A lány villámgyorsan lépdel fel a ranglétrán, így a cég látnoki vezetője, Eamon Bailey (Tom Hanks) megkeresi azzal az ötlettel, hogy SeeChange nevű kameráját használva élje életét a nyilvánosság előtt. De senki sincs igazán biztonságban, amikor bárki követheti mások minden lépését...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése