2017. április 13., csütörtök

JÖN - A papírmágus

Mostanában kicsit sokat olvasok mágusokról (no, nem a Harry Potterre gondolok, mert az nálam alapmű), de mindig érdekes újabb megközelítésből látni, hogy mennyire sokszínű lehet egy elképzelt világ. A papírmágus megjelenését a könyvfesztiválra időzítik, Charlie N. Holmberg regénye elsősorban az ifjúsági korosztálynak íródott fantasy első része. 
A fülszöveg azt is elárulja, hogy a történet különleges, egyszerre sötét és szeszélyes kaland, amelyet a Disney tervez megfilmesíteni. Nekem első pillantásra megtetszett a borítója, szeretem ezt a számomra meghatározhatatlan kék színárnyalatot (talán szilva?).


Tartalom:


Ceony Twill összetört álmokkal érkezik meg Emery Thane mágus házába. A varázslóképző iskolában évfolyamelsőként végzett lány fémmágusnak készült, most mégis papírmágiára kárhoztatják – de hát mi haszna a papírnak egyáltalán?
Azonban a varázslatok, amelyeket Ceony a csodabogár Thane keze alatt megtanul, rácáfolnak előítéleteire. Ahogy kibomlik előtte a papírmágia csodálatos világa, megismeri tanára sötét múltját és egy olyan tiltott és veszedelmes mágiafajtát, amellyel szemben szinte semmi reménye nem lehet felvenni a versenyt. Mégis muszáj megtennie, mert hamarosan szó szerint Thane szíve lesz a tét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése