2017. április 14., péntek

VÍKEND - Amerikai pasztorál

A televízióból ismét visszaköszönnek a jól ismert vígjátékok, mesefilmek a négy napos hosszú hétvégén, így azt gondoltam ezúttal inkább mozifilmet ajánlok. Bár nem kimondottan családi mozi az Amerikai pasztorál, de a család elöli menekülő útvonal célállomása lehet a filmszínház, esetleg a locsolkodók elől is be lehet surranni az egyik terembe. 
Érdekes választás lehet Ewan McGregor első rendezése (amúgy a film főszerepét is ő játssza). A film természetesen adaptáció, Phillip Roth azonos című regényéből készült. A téma a radikalizmus, a terrorizmus, napjaink visszaköszönő problémái, a történet viszont 1968-ban játszódik, amikor egy idilli, tipikusan amerikai család élete vesz 180 fokos fordulatot. 


A film leírása:

Meddig bízzon meg egy szülő a gyerekében? És mi az, amit még megbocsáthat neki? Philip Roth Pulitzer-díjas regényéből készítette el Ewan McGregor a rendezői bemutatkozását, amelyben az amerikai álom egy postahivatal felrobbanásával hirtelen szertefoszlik. Seymour (Ewan McGregor) egykor a gimnáziumi focicsapat sztárja volt, a helyi szépségkirálynőt (Jennifer Connelly) vette feleségül, és az álompárnak hamarosan gyönyörű kislánya született, Meredith.
Seymour mintaszerű és irigylésre méltó élete akkor vesz drámai fordulatot, amikor Meredith (Dakota Fanning) csatlakozik egy radikális csoporthoz, amely a vietnámi háború elleni tiltakozásként a terrorizmustól sem riad vissza. Amikor a kisváros postahivatalát a postamesterrel együtt felrobbantják és Meredith eltűnik, az FBI a lányt teszi felelőssé. Seymour persze nem tudja elfogadni az egyértelműnek tűnő látszatot és magánnyomozásba kezd Meredith után.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése