2017. február 4., szombat

Kristen Proby: Tarts velem!

Hiába csábítgat a cím, én nem tudtam sodródni az árral. Kíváncsi voltam, miért is nem szeretik az olvasók ezt a történetet, ezért végigrágtam magam a regényen. Klisés? Igen. Kiszámítható konfliktusok? Igen. Szerethető karakterek? Nem. Persze nem olvashatatlan, de egy hét múlva már arra sem emlékszem, kik voltak a főszereplők, és hol játszódott a történet. Elvileg ez egy sorozat nyitókötete, de csodálkoznék, ha a kiadó arra vetemedne, hogy kiadja a többit is. Esetleg akkor, ha változott az írói stílus és szemlélet.


Tartalom:

Amikor Natalie Conner békés reggeli sétájára indult, hogy fényképeket készítsen a parton, nem számított rá, hogy összetűzésbe keveredik egy szexi idegennel. És különben is, miből gondolja, hogy a lány őt akarja lefényképezni? Ki ez a férfi? Egy dolog azonban biztos: rendkívül vonzó és hihetetlenül romantikus – Natalie sebzett lelkének pedig most épp erre van szüksége.
Luke Williams csupán egy kis magányra vágyik, így a feléje szegezett újabb fényképezőgép látványától azonnal a lencse mögötti szépségnek esik. Amikor rájön, hogy a lánynak fogalma sincs róla, ki is ő, felébred benne a kíváncsiság, és a lány vonzereje a hatalmába keríti. Natalie pimaszsága az újdonság varázsával hat rá, ráadásul a lány teste szexre termett, és Luke nem tud betelni vele. Ám arra még nem áll készen, hogy elmondja neki, ki is ő valójában.
Natalie egyenes természet, aki nehezen viseli a hazugságokat és a titkokat. Mi lesz ennek az új kapcsolatnak a sorsa, amikor rájön, mit is rejteget Luke?

Értékelés:

Kissé bugyuta már az alap, a pár megismerkedésének története. Persze nem törvényszerű, hogy az ember felismer egy celebet, de a körítésből minden annyira nyilvánvaló, hogy nem érzem spoilernek, ha elárulom, igen, a férfi Robert Pattinson sorstársa. Forró jelenetekből nem volt hiány, hiszen romantikus-erotikus a könyv műfaja, bár a mostanság megszokotthoz képest kissé laposan, röviden volt tálalva a jelenet. Néha az volt az érzésem, valamelyik hasonló stílusú könyv paródiája, de legalább nem voltak káromkodásokkal teletűzdelve a pikáns részek.

Natalie: Kisgyermekként a fejére ejthették, mert néha hihetetlenül agyalágyult.
Luke: Arra gondoltam, ha még egyszer kimondja: bébi, a falba verem a fejem.

Hiába szerette volna az írónő, hogy erős, magabiztos, önellátó nőnek lássuk Natalie-t, az általa lefestett kép rosszul sikerült. A fiatal lány még magáról is alig tud gondoskodni, nemhiába kapott maga mellé egy anyáskodó barátnőt. A férfi által kotnyelességnek titulált jelző inkább a butuska határát súrolja.
Luke karakterét sem sikerült túl jól összehozni. Az erős macsó helyett inkább egy üldözési mániában szenvedő idegroncs pasit kaptunk. Nálam a birtoklási mániája is kiverte a biztosítékot, mert annyira rossz helyzetekben tolta előtérbe a szerző. A „Gyere értem, bébi!” felkiáltás pedig egyenesen nevetséges volt.

Jules: Minden bizonnyal róla szólna a sorozat következő része.
Samantha: Sokkal több volt az ő karakterében, igazi konfliktusforrás lehetett volna.

A barátnőkben mindig az a jó, hogy folytatni lehet az ő történetükkel a könyvsorozatokat. Jules talán értékelhetőbb lesz, mint Nat.
Sam, a férfi fontoskodó, féltékeny nővére megpróbált borsot törni a lány orra alá, de hamvába holt próbálkozás volt.

Pozitívum: Nincs benne annyi káromkodás, mint a hasonló stílusú könyvekben.
Negatívum: Jajj, hadd ne soroljam fel őket! Szerintem az értékelés mindent elmond.

A könyv borítója a manapság oly divatos kevés ruha, sok bőrfelület. Fekete-fehér a szerelmes párról készült kép, de arra nem jöttem rá, miért emelték ki a lány piros körmeit? Megnéztem, az eredeti borító is fekete-fehér, de teljesen más pozícióban van a párocska, és több ruha van rajtuk.

Kedvcsináló idézet:


Nagyon úgy tűnik, hogy Mr. Gyönyörű Kék Szemnél és Szexi Görög Isten Arcnál valami nem stimmel.”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése