2016. október 11., kedd

PREMIER - Éles tárgyak

Egy pszicho-thrillert ajánlok a nemrégiben megjelent könyvek közül. Gillian Flynn-t szerintem nem kell bemutatni a műfaj kedvelőinek. A Holtodiglan című nagy sikerű regényéből népszerű filmet készítettek Ben Affleck főszereplésével. Az Éles tárgyakban a főhősnek gyermekkora démonaival kell megküzdenie.

Kiadó: Alexandra, Pécs, 2016
288 oldal, puhatáblás
Eredeti mű: Gillian Flynn: Sharp Objects

Tartalom:

A fiatal chicagói újságíróra, Camille Preakerre nyugtalanító megpróbáltatás vár néhány hónapos pszichiátriai kezelését követően: főszerkesztője visszaküldi fojtogató szülővárosába, hogy az ott történt gyerekgyilkosságokról tudósítson.
Camille évek óta alig beszélt neurotikus, hipochonder anyjával, tizenhárom éves, gyönyörű féltestvérét, a poros kisváros lakóit valamiképp a markában tartó Ammát pedig utoljára óvodásként látta. A viktoriánus stílusú, kísérteties családi házban Camille-t megrohanják boldogtalan gyerekkorának emlékei, és akaratlanul is azonosulni kezd a meggyilkolt kislányokkal. Miközben egyre mélyebbre rántják sötét múltjának démonai, és felszakadnak soha be nem gyógyult sebei, versenyfutásba kezd az idővel, hogy kiderítse, ki lehet a tettes. Ha Camille túl akarja élni életveszélyes visszatérését, nem tehet mást, mint hogy egyszer és mindenkorra összerakja múltja kirakós játékának darabjait.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése