2016. október 29., szombat

HETI DALLAM - Theory of a Deadman

Leiner Laura könyveinek egyik főszereplője mindig a zene. Már a Szent Johanna Gimi köteteiben is megszokhattuk, a Bexi-sorozatban pedig elengedhetetlen a muzsika jelenléte, mivel zeneszerzőkről, énekesekről, előadókról és zenekarokról szól a történet. Az ötödik részben, a Valahol című regényben ismét felbukkan egy zeneszám, amely még az első kötetben volt rendkívüli jelentőségű.




A Theory of a Deadman feldolgozásáról, az Out of my Head című számról van szó, amelyet az egyik főszereplő, Nagy Márk ad elő, ezúttal egy szabadtéri koncerten. 

Idézet a könyvből:

„– Oké – fújta ki magát Márk, és megtörölte az arcát, ami rúzsos lett attól, hogy valaki mindenképpen meg akarta csókolni (?) az első sorban. – Volt már, hogy valakit nem tudtatok kiverni a fejetekből? – szólt a mikrofonba hanyag mosollyal az arcán, és amíg a Márkerek azt üvöltözték a színpad irányába, hogy „igen, téged!”, addig én ösztönösen lehunytam a szemem. Mert tudtam, hogy a Theory of a Deadman-feldolgozás jön. Amit azért választott Márk a Pop/Rock-döntőre, mert megtetszett neki a csengőhangom, amikor Kemálnál ültünk. Out Of My Head.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése