2016. október 15., szombat

HETI DALLAM - Bad Moon Rising

Az új rovattal egy kicsit lágyabb vizekre evezek, azokat a zeneszámokat osztom meg, amelyek felbukkannak az éppen aktuális olvasmányaim között. Ezen a héten Stephen King A ragyogás című thrillerében egy Creedence Clearwater Revival szám tűnik fel. A Bad Moon Rising sem egy mai szerzemény, csakúgy mint a regény, hiszen 1977-ben jelent meg eredetileg. Ettől függetlenül szerintem mindenkinek ismerősen cseng a dallam:


Részlet a könyvből, ahol felbukkan a zeneszám:

Valaki beszerelt egy nagyon régi Buick autórádiót a szállodai furgon műszerfala alá; fémesen, recsegve-ropogva szólt, de a zenét így is könnyen fel lehetett ismerni: John Fogerty Creedence Clearwater Revival zenekara játszott. Wendy és Danny Sidewinderbe tartottak. Ragyogó, tiszta nap volt. Danny Jack narancsszínű kölcsönzőjegyét forgatta a kezében, és egész jókedvű volt, de Wendy látta rajta, hogy nyúzott, és fáradt, mintha nem aludt volna eleget, és csak az idegesség hajtja.
A dal befejeződött, és a bemondó vette át a szót. „A Creedence, valóban. És rossz holdról énekel, ami úgy látszik, csakugyan nemsokára felkel a KMTX adó körzetében, akármilyen hihetetlenül hangzik a két-három napja tartó gyönyörű, tavaszias idő után..."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése