2017. november 12., vasárnap

RÁADÁS – Gyilkosság az Orient expresszen

Az egyik legkedveltebb regény Agatha Christie-től, és nem véletlenül. Poirot alakja feledhetetlen ebben a történetben, csűrcsavaros esze, kissé nyers modora miatt belopja magát az olvasó szívébe. Mindig egy lépéssel előttem jár, már majdnem rájövök a megoldásra, és akkor ő színre lép, és elorozza előlem a dicsőséget. A Gyilkosság az Orient expresszen most nagyon felkapott, hiszen ismét feldolgozták a filmesek. Én személy szerint színpadon is szívesen megnézném az adaptációt, de az olvasmányélményt szerintem egyik sem múlhatja felül.

Kedvenc idézet: 

„– Mi nem tetszik az ajánlatomban?
Poirot felállt. 
Bocsásson meg, hogy személyeskedni fogok a válaszomban. Az arca nem tetszik, monsieur Ratchett – mondta.”

***

A napokban kezdték játszani a mozik a történet legújabb filmes feldolgozását. Poirot szerepében Kenneth Branagh látható, de a további szerepekben is igazi sztárparádét vonultat fel a film: Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Judi Dench, Willem Dafoe, és Penélope Cruz.


2001-ben készült egy olyan filmfeldolgozás. amelyben Alfred Molina alakította Poirot-t.


Legendás még az 1974-es Gyilkosság az Orient expresszen, Albert Finney formálta meg a híres detektívet. Olyan feledhetetlen színészóriások láthatók a filmben, mint Sean Connery, Lauren Bacall, Ingrid Bergman, Michael York és Vanessa Redgrave.


Természetesen nem feledkezhetünk meg a Poirot sorozatról sem, amelyben David Suchet bújt a kis belga szerepébe.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése