2017. szeptember 24., vasárnap

RÁADÁS – Anna Karenina

Kipipálhatok egy újabb mumust, és ez ráadásul még szórakoztatott is. Lev Tolsztoj örök klasszikusa, amely színpadon és filmekben is időről időre megihleti a rendezőket méltán az egyik legnépszerűbb regény a világon. A csalfa nő, a bűnbe esett asszony megjelenése bizonyára nagy felháborodást kelthetett akkoriban, és valljuk be, még ma is olykor vérlázítónak titulálják a férfiak félrelépésével szemben. A történet több síkon mozog, Anna és Vronszkij párosa mellett Levin és Kitty egymásra találása is várat magára a regényben.


Kedvenc idézet:

Sztyepan Arkagyics fogta a kalapját, s megállt eltűnődve, nem felejtett-e el valamit. Kiderült, hogy nem felejtett el semmit, kivéve, amit el akart felejteni – a feleségét.”

Legutóbb 2012-ben dolgozták fel filmvásznon a történetet. A címszerepet Keira Knightley játszotta, és szerepelt még a filmben Jude Law és Alicia Vikander is.


1997-ben Sophie Marceau játszhatta el Anna Kareninát Sean Beannel az oldalán.


Egy 1985-ös változatban Jacqueline Bisset és Christopher Reeve szerepeltek együtt, 1948-an pedig Vivien Leigh játszhatta el a végzet asszonyát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése