2017. augusztus 9., szerda

Elle Kennedy: The Mistake – A baklövés (Off-Campus 2.)

Végre egy sorozat, amelynek a második része talán még jobb is volt, mint az első! Természetesen nem kell bonyolult összefüggéseket, magvas gondolatokat, fordulatos cselekményt keresni a regényben, hisz a műfajnak egyik sem a sajátossága. Színtiszta limonádé, de a jó fajtából, amely igazi citrommal készült, és még egy kis lime-karika is jár a szívószál mellé. Szóval a hokis srácok története tényleg magával ragadó, az első rész is olvastatta magát, a második pedig még könnyedebb, humorosabb volt. Csak így tovább!



Előzmény:






Tartalom:



Az egyetemista John Logan bármelyik lányt megkaphatja. A hokicsapat sztárjaként az élete csupa buli és csajozás, ám lefegyverző mosolya és laza stílusa valójában csak álca, amivel a diploma után rá váró évek miatti keserűségét leplezi. Szexi kalandja az elsőéves Grace Iversszel egy időre feledteti vele a gondokat, de egy meggondolatlan lépés miatt elveszíti a lányt, és utána kemény erőfeszítéseket kell tennie, hogy bebizonyítsa, megérdemel egy második esélyt.

De ezúttal kemény ellenféllel találja szemben magát…

A rosszul sikerült első év után Grace immár idősebben és érettebben tér vissza a Briar Egyetemre. Úgy érzi, végre sikerült elfelejtenie a nagyképű hokist, akinek majdnem odaadta a szüzességét. Már nem az a szende, csendes kislány, akit Logan annak idején megismert. Ha a srác azt hiszi, hogy ő is engedelmesen hanyatt vágódik neki, mint a többi csaj, hát nagyon téved. Ha vissza akarja kapni, küzdjön meg érte! Ezúttal Grace veszi kezébe az irányítást… és nem lesz szívbajos.



Értékelés:



Sokat gondolkodtam, vajon mi lehet a titok, a képlet, amely miatt oly sok mindenkit a bűvkörébe tudott vonni az Off-Campus sorozat. Arra jutottam, hogy talán az életszerűsége lehet a titok nyitja, mert nincsenek túlbonyolítva a szituációk, és egy kis jóindulattal azt is lehet mondani: bárkivel megtörténhetne hasonló eset. Természetesen a szereplők itt is egy kicsit túl vannak misztifikálva, de kell a „herceg a fehér lovon” mese, mert attól tud igazán álmodozni az ember lánya. Logan és Grace története nekem bejött, kíváncsian várom a többi csapattag sztoriját.



Logan: A mácsó külső mögött egy elveszett kisfiú rejtőzik.

Grace: A nagydumás kiscsajból valódi hokisfeleség válik.



Sokat szenvedett Logan már az első részben is, hiszen legjobb barátja, Garrett barátnőjébe zúgott bele. Hannah szerencsére jól kezelte a szituációt, így hamar kiderült, a fiú inkább a kapcsolatot irigyli, és számára Grace az igazi. De ez a rövid idő is elég a felforduláshoz, így hónapokon keresztül tekerhet a lány után.

Grace határozottsága irigylésre méltó, kicsit hiteltelen is számomra. Sokáig bünteti Logant a botlásáért, ám jót tesz nekik az idő. Grace hosszú kapcsolatra termett nővé érik. Ahogy a nagy könyvben meg van írva: jóban és rosszban is kitart Logan mellett. Együtt bármit megoldanak, még a fiú sanyarú jövőképével is képesek megküzdeni.



Garrett: Türelmes a barátjával, megérti, hogy szerelmes Hannah-ba.

Hannah: Jókor áll a sarkára, és fejbe kólintja Logant a hülyeségei miatt.



Az első részben megismert Garrett már megtalálta az igazit, csak sajnos eleinte Logan is belezúgott Hannah-ba. Garrett megértő, talán túlságosan is.

Hannah viszont kézbe veszi az ügyeket, nem hagyja, hogy Logan elszúrja a jövőjét egy légből kapott érzelem miatt. Szerencsére még időben felnyitja a fiú szemét.



Pozitívum: Jobban tetszett, mint az előző rész, pedig az sem volt piskóta.

Negatívum: Szeretném már olvasni a harmadikat, de most megint várhatók.



A könyv borítója talán az egyetlen, amiért nem rajongok. Az még hagyján, hogy Logant félmeztelenül ábrázolták (bár hozzáteszem, a jégkorongozók jól fel vannak öltözve a hideg miatt), de ez az erőltetett póz, amellyel az izmait próbálja fitogtatni nekem már túl sok. Sajnos a nemzetközi borító is ugyanez.



Kedvcsináló idézet:






Gondolatban vállon veregetem magam, amiért képes voltam kontrollálatlan locsogás nélkül beszélgetni egy helyes pasival. Ezért csillagos ötöst érdemelnék. Na persze továbbra is halálideges vagyok, de van valami Loganben, ami bizonyos mértékig megnyugtat. Totál laza, és amúgy is nehéz félni valakitől, aki marokszámra tömi magába a gumimacikat.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése