2017. augusztus 20., vasárnap

Colleen Hoover: Maybe Someday – Egy nap talán

Kedves és megható történet volt, romantikával, életre szóló barátsággal, testvéri szeretettel fűszerezve. Olvastam már többféle new adult könyvet, voltak jobbak, rosszabbak (ez kifejezetten a jó kategóriába tartozik), de azt gondolom nagy újdonságot már nem lehet kihozni a témából. Ez a történet is egyfajta megközelítése a vágyott boldogság elérésének. A szereplők megküzdenek egymásért, áthidalják a problémákat, és közben a humor sem marad el, bár kevésbé kap hangsúlyos szerepet, mint a hasonló művekben.


Tartalom: 

A huszonkét éves Sydney élete maga a tökély: egyetemre jár, jó állása van, stabil kapcsolatban él egy remek sráccal, Hunterrel, és a legjobb barátnőjével, Torival közösen bérel lakást. De minden megváltozik, amikor rájön, hogy Hunter megcsalja, és egyik pillanatról a másikra el kell döntenie, hogyan tovább.
Sydney egyszer csak vonzódni kezd a titokzatos, jóképű szomszéd sráchoz, Ridge-hez. Nem tudja levenni róla a szemét, és valósággal megbabonázza a fiú szenvedélyes gitárjátéka esténként az erkélyen. Ridge sem közömbös iránta, és hamarosan ráébrednek, hogy több szempontból is szükségük van egymásra. 

Értékelés: 
Kiemelt helyet kap a történetben a zene, amely sok esetben mankót ad a szereplőknek, hogy megoldjanak egy-egy problémát. Aki szereti a dalszövegeket, annak jó hír, hogy magyarul olvashatók ezek a részletek, hiszen a szövegük sokszor kifejezőbb, mint a szereplők párbeszédei. Főhőseink közül a fiú az izgalmasabb karakter, képes megőrizni a férfias kisugárzását amellett, hogy rendkívül érzelmes. Nincs sok huzavona a vonzalom kifejezése körül, ám a regény második fele mégis vontatottá válik. Összességében mégis tetszett, bár nem az az újraolvasós fajta. 

Sydney: Árnyékfigura. Nem tudom meghatározni a személyiségét, nagyon átlag. 
Ridge: Amellett, hogy szexi gitáros, példás barát és odaadó társ.


Sokat gondolkodtam Sydney karakterén, mert csupán egy átlagos egyetemistát szeretett volna a szerző kreálni, de számomra annyira átlag lett, hogy még a külső jegyeit sem tudom meghatározni. Egyszerűen nincs előttem a csaj. Ettől függetlenül persze minden srác őt akarja, ő pedig nem érti, mire föl ez a nagy rajongás.
Ridge viszont annál érdekesebb, bár nem egyedi, láttunk már hasonló példát. Szenvedélyes a munkájában, hűséges a barátaihoz és az elveihez. Nagy kínok és gyötrelmek árán, de egy pillanatra elgyengül Sydney mellett. Ez a botlás majdnem végzetes lesz, de férfiként viseli a következményeket. 

Warren: Kezdetben jó fejnek tűnt, de később voltak meredek húzásai. 
Maggie: Földre szállt angyal, az a bizonyos fölösleges harmadik. 

Ridge legjobb barátja a humorfelelős, de a feszült pillanatokban nagyon bunkón tud viselkedni Sydney-vel. Szerencsére a regény végére mindent jóvátesz Warren.
Szimpatikus lány Maggie, aki Ridge párjaként akaratlanul is belecsöppen a szerelmi háromszögbe. Őszintén szólva sajnáltam, de erősebb, mint hittük. 

Pozitívum: Egy újabb nézőpontból láthattam, hogy a szerelem mindent legyőz. 
Negatívum: A könyv második fele kissé vontatottra sikerült, de kibírható. 

A könyv borítóján éppen dalszerzés folyik. Kissé érzelmes hangulatban mutatják a főszereplőket, de az előttük heverő kották jelzik, hogy alkotói folyamat zajlik. A regény címének betűi mögött pedig már közelebbi kontaktus látható, egy csókolózó pár sejlik fel a szöveg alatt. 

Kedvcsináló idézet: 


A mai nap nagyon gáz volt, Syd. Nagyon, nagyon, nagyon gáz. De néha szükségünk van egy-egy ilyen napra, hogy értékelni tudjuk a jókat.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése