2016. június 4., szombat

Leiner Laura: Nélküled (Bexi 4.)

Egyre jobb és jobb, kötetről kötetre lopja be magát a szívembe Bexi története. Az első két könyvet még kissé fanyalogva fogadtam, de felívelő tendencia mutatkozik és egyre szórakoztatóbb. Mint minden Leiner Laura sztoriban, így itt is a mellékszereplők adják a fűszert a történethez, jelen esetben Aszádék poénjai nélkül csak egy átlagos tiniregényt olvasnánk. Ami kissé zavart, az a mondvacsinált konfliktus, amelyről az egész kötet szólt, szerintem túl volt nagyolva a ki sértődött meg kire szituáció. A vége pedig, pfff.

Fülszöveg:

Bexi és Nagy Márk története sosem volt egyszerű. Az, hogy Márk leütötte Beki exét egy tévéműsor kellős közepén, nem sokat segített a kapcsolatukon, sőt. Vajon lehet újra Berk, esetleg Márxi, vagy a Fogd be Aszád tagjai újabb vicces párneveken törhetik a fejüket? És hogyan fog hatni mindez Körte, Evelin és Aszádék, Anti és a trágár csellista jól összeszokott csapatára? Van helye köztük újabb embereknek is, vagy végleg széthull a társaságuk?

Értékelés:

Nos, igen, a vége valóban nagyon függőben maradt, de Bexit ismerve biztosan a rosszabb verziót választja, mert imád szenvedni. Ha mégsem, akkor meglepőt húz Leiner Laura, már csak ezért is várom a következő kötetet, hogy bejön-e a számításom. A jelenlegi könyv kimondottan tetszett, bár a Szent Johanna Gimik szintjét nálam még nem érte el, de már második helyen áll az LL-történetek sorában. Kissé túlzónak éreztem a sok vívódást és hosszúra nyúlt Nagy Márk riportkönyvének a részlete is, de csupán ezeket éreztem negatívumnak.

Beki: Szerintem túlbonyolítja a dolgokat, túl sokat filózik.
Nagy Márk: Kezdi megmutatni, hogy hús-vér ember lakik a celebben.

Ebben a részben jöttem rá, hogy Bexi egyre jobban hasonlít Renihez (SZJG). Szeret szenvedni és hiába van kikiáltva érett fiatalnak, valahogy mindig olyan maradi a felfogása. Hiába a snapchat és az insta, ő megmaradt annak a kislánynak, aki otthon a szobájába zárkózva gitározgat.
Nagy Márk egy öntelt, felfuvalkodott hólyag, sokáig nem is értettem, miért kellene ennek a lánynak beleszeretnie. Most viszont már elejtett egy-két olyan mondatot, megvillantott néhány olyan mosolyt, amelyből kiderül, hogy ő is csak egy átlagos srác, átlagos problémákkal.
Persze nem mehetünk el szó nélkül a mellékszereplők mellett sem. Aszádék a kedvenceim (kinek nem?), egyre jobban bírom Körtét (most sokat röhögtem a poénjain), a folyamatosan káromkodó csellista lány, Daniella karaktere még kicsit kiforratlan, de alakul ez, és a kellemes meglepetés Pablo, Evelin pasija.


Pozitívum: Egyre többet röhögök a poénokon. Kezdem megkedvelni a karaktereket.
Negatívum: Kicsit sok volt a gondolkodós, vívódós üresjárat.

Kedvcsináló idézet:

„– Ezt miért most mondod? Miért két hónappal később? Elkéstél vele, Márk. Baromira elkéstél – suttogtam teljesen ledöbbenve.
  • Hát, úgy tűnik, hogy neked már csak ilyen késős sztorijaid vannak… – mondta kelletlen mosollyal az arcán.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése