2016. július 26., kedd

PREMIER - Kobak

Fejátültetés, szerelem, mi kell még egy jó könyvhöz? :) 
John Corey Whaley: Kobak című ifjúsági regényét ajánlom, amely nemrégiben jelent meg. A fülszöveget olvasva, kissé szürreális, de ki tudja? Lehet, hogy hamarosan mindennapossá válik a beavatkozás.

ÉTK Kiadó, Merit Könyvek
256 oldal, puhatáblás
Eredeti cím: Noggin
Fordította: Szűr-Szabó Katalin

„Képzeld ​​csak el, Travis, hogy szépen elalszol ebben az életben, és egy nap felébredsz egy újban.”
Amikor a Saranson Életmegőrző Központ tudósa felajánlja Travisnek, a gyógyíthatatlan betegsége végső stádiumában lévő tizenhat éves fiúnak, hogy a kriogenika segítségével ragadja meg utolsó esélyét az életben maradásra, Travis igent mond. Aláveti magát az eljárásnak, melynek során fejét eltávolítják és lefagyasztják annak reményében, hogy néhány évtized múlva újraéleszthetik, és a fiú donortesten folytathatja életét.
A tudomány azonban rohamléptekkel fejlődik – mindössze öt év telik el, és Travis visszatér az életbe.
Bár a világ, amibe csöppent, látszólag ugyanaz maradt, Travis körül minden és mindenki megváltozott. Beleértve a szüleit, az otthonát, legjobb barátját és a barátnőjét. A fiú az egyre növekvő zavar és bizonytalanság mellett csak egyetlen dologban biztos: ez a jövő nem az a jövő, amit elképzelt magának, mikor a műtét előtt lehunyta a szemét.
A múltjához makacsul ragaszkodó Travisnek meg kell találnia a módját, hogy a jövőben létezhessen. És úgy tűnik, szerez néhány friss sebet is, mire összeilleszti régi életét az újjal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése