2017. december 17., vasárnap

Kylie Scott: Deep – Tónus (Stage Dive 4.)

Felemásra sikerült ez a befejezés, a Stage Dive zenekar tagjai közül eddig Ben volt a legkiegyensúlyozottabb figura, és az ő története most nem tudott levenni a lábamról. Ez a sorozat amúgy is hullámvasút, szerintem jó, hogy csak négy fős az együttes, mert most kiszállhatunk a kocsiból. Nekem Jimmy könyve tetszett a legjobban, azt követte David, a legvégén Mal kullog, így ez a regény az utolsó előtti az általam felállított rangsorban. Felbukkantak a könyvekben új szereplők, amelyek ácsingóznak a folytatásért. No, majd meglátjuk...

Előzmény: 

Kylie Scott: Lick – Taktus

Tartalom (!spoiler!): 

Pozitív. Két kicsi vonal a terhességi teszten azt jelenti, hogy Lizzy Rollins teljesen mindennapi élete mindörökre megváltozik. És mindez egyetlen hatalmas hiba miatt, amit Las Vegasban követett el a Stage Dive lehengerlően szexis basszgitárosával, Ben Nicholsonnal. Kit érdekel, ha Ben volt az első férfi, aki miatt Lizzy úgy érezte, nem tud ellenállni a vágyainak? Sajnos azonban a lány azzal is tisztában van, hogy teljesen mindegy, ő mire vágyik, Ben egy kellemes szórakozásnál semmi többet nem akar.
Ben tisztában van vele, hogy számára Lizzy érinthetetlen. Tökéletesen és végletesen. Mivel a legjobb barátja feleségének a húga, teljesen mindegy, mennyire izzik kettejük között a levegő, teljesen mindegy, mennyire kedves és szexis Lizzy, okosabb, ha távol tartja magát tőle. Azonban egy pillanatnyi megingás a Bűn Városában, és Ben kénytelen megtanulni, hogy ami Vegasban történik, nem biztos, hogy Vegasban is marad. Ő és Lizzy most már a lehető legmélyebb módon kötődik egymáshoz… de kialakulhat ebből valódi szerelmi kapcsolat? 

Értékelés: 

Belevágunk a közepébe, rögtön a fülszövegben már felvázolt következménnyel találjuk szemben magunkat. Így nincs más hátra, mint felgöngyölíteni a fonalat, majd megoldani az érzelmi problémákat. Olyan egyszerű leírni, de a szereplőknek több mindennel is meg kell küzdeniük. Ben, a basszusgitáros csak a zenének élt eddig, számára nagy lépés egy komoly kapcsolat elfogadása. Lizzy pedig rendkívül fiatal, ettől függetlenül egészen jól boldogul a rocksztár betörésével. A korábbi kötetekből megismert szereplők mind-mind felbukkannak a történetben. 

Lizzy: Fiatalsága ellenére hatalmas feladat előtt áll, és jól veszi az akadályt. 
Ben: Érett férfi kora ellenére olyan, mint egy durcás kisfiú. 

Szerintem egy jól eltalált karaktert hozott a szerző Lizzy személyében. Nem ijed meg a saját árnyékától, nem alél el teljes mértékben a rocksztár sármjától. Persze nehéz magát távol tartania a férfitól, de ez megbocsátható neki, ráadásul az életük innetől fogva szorosan összekapcsolódik.
Ben viszont egy gyáva alak, csak az ilyen hisztis férfiaktól kíméljen meg a sors minden nőt. Az eddigi kötetekben kedveltem a basszusgitárost, ám az ő története során sok-sok hibájára derült fény. Minden hiba orvosolható, de nem mindegy, hogyan tesszük mindezt. Ben esetében nem mindig sikerült a korrekció. 

Anne: Gondos tyúkanyó módjára legyeskedik Lizzy körül. 
Mal: Idegesítő magamutogatása kicsúcsosodott ebben a könyvben.
Lizzy nővére, Anne maximálisan kiáll testvére mellett, óvja, gondozza, testileg-lelkileg ápolgatja. Hozza a korábban megismert karakterjegyeket.
Anne férje, a zenekar dobosa soha nem volt a szívem csücske. Mal, ha lehet, akkor ebben a könyvben még idegesítőbb volt az előzőeknél. 

Pozitívum: Eljutottunk a történet végére, mindig jó egészében látnia sztorit. 
Negatívum: Nem volt katarzis, az előző részben minden patront elpufogtattak. 

A könyv borítója nem tudom, kit ábrázol? Egy biztos, hogy nem Bent. A leírás alapján egy hatalmas, grizzly medvére hajazó, szakállas vadember a főhősünk. Ehhez képest a képen egy épp csak borostás, agyontetovált, még kigyúrtnak sem nevezhető srácból látható részlet. Jelzésértékűen megmutatták a gitár fej részét. 

Kedvcsináló idézet: 



„– Ki ez a mennybéli teremtés, kit magam előtt látok? – kérdezte – Szépségeddel elvakítottál, titokzatos idegen. Nyomban tudnom kell, ki vagy. 
A feleséged. 
Akkor ezért tűntél olyan ismerősnek.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése