2017. július 30., vasárnap

Sabrina Jeffries: Mire vágyik egy herceg?

Mire vágyik egy nő, amikor elcsendesedik minden, alszik az egész család és végre olvashat pár sort elalvás előtt? Akár egy romantikus történetre, amelyet Sabrina Jeffries tálal, és olyannyira leköt, hogy legszívesebben én is a Manton Nyomozóiroda alkalmazottja lennék. Keresve sem találtam volna jobb történetet, mint ezt a történelmi romantikus regényt, amely a General Press Könyvkiadó sorozatának júniusi darabja. A herceg embereinek első része volt ez a könyv, és kíváncsian várom a többiek történetét is.



Tartalom:



Egy nap váratlan látogató kopogtat a Manton Nyomozóiroda ajtaján. Az igencsak dühös herceg, Maximilian Cale magyarázatot követelve kér bebocsátást. Azt állítja ugyanis, hogy az irodavezető testvére orvul rászedte őt, és nem átallotta azt hazudni, hogy az ő halottnak hitt bátyja él. A helyszínen azonban csak az igézően szép Lisette-et találja, az őt becsapó férfi húgát, aki hiába próbál magyarázattal szolgálni. Cale szentül hiszi, hogy a testvérek összejátszanak ellene, a nő azonban váltig állítja, hogy mind ő, mind a fivére ártatlan. Lisette végül meggyőzi Maximiliant, hogy együtt próbálják meg kideríteni, hová tűnhetett a bátyja, és hogy valóban él-e a herceg testvére. Azért, hogy a nő tisztességén folt ne essen, kénytelenek inkognitóban, férjként és feleségként útra kelni. Ahogy úti céljuk, Párizs felé tartanak, a kényszer szülte helyzet megannyi izgalmat tartogat számukra, a legnagyobb kihívás elé mégis tulajdon szívük állítja őket. Vajon hihetnek az érzéseiknek, és teret engedhetnek a vágyaiknak, vagy az egész nem több egy hirtelen fellángolásnál?


Értékelés:



Ami biztos, kezdek függővé válni a kiadó sorozatát illetően. Olyannyira rákaptam a történelmi romantikusokra, hogy már beszereztem egy következő gyöngyszemet. De ne szaladjunk ennyire előre, mert A herceg embereinek első része is megvett kilóra. Szerethető karakterekkel, kifinomult cselszövésekkel, egy kis ármánnyal, no, és fékezhetetlen szerelemmel. A középpontban a Manton Nyomozóiroda, amelynek a jövőben is nagy szerepe lesz még, ez a rész pedig a herceg és az irodavezető húgának kalandos szerelmét meséli el.



Lisette: Megzabolázhatatlan nőszemély, aki szenvedélyesen szeret élni.

Max: Tipikus angol főúr, hűvös, lekezelő, de a szerelemben odaadó.

Kezdettől fogva a történet mozgatórugója Lisette, aki egy vicomte törvénytelen lányaként megtapasztalta az élet jó és sötét oldalát is. Ám mindezek ellenére derűje túláradó, bárki, aki a közelében tartózkodik felpezsdül. Ő csak teljes szívvel képes szeretni, nem hajlandó fejet hajtani még a herceg óhaja előtt sem.

Kezdetben fennhéjázó, pökhendi alaknak tűnik Max, aki igazi hercegként lekezelő, arrogáns viselkedésével akár visszataszítónak is tűnhetne. Ám hamar kiderül, hogy ő is csak egy esendő lélek, aki nem tudja féken tartani az érzéseit Lisette közelében. Kettejük között szinte izzik a levegő, és egyre inkább a vesztükbe rohannak.



Dom: A legkiegyensúlyozottabb karakter Lisette féltestvére

Tristan: A lány édesbátyja viszont a legellentmondásosabb személyiség.


Dom, akit kitagadott a bátyja, most féltestvéreit tekinti a családjának. Lisette és Tristan jelentik számára a mindent, bármire képes értük.
Tristan a család fekete báránya, aki egy ifjúkori botlása miatt állandó bujkálásra kényszerül. A rossz fiú valójában a jó ügyért száll harcba.



Pozitívum: A kikapcsolódás garantált, még ha klisés, akkor is.

Negatívum: Lassan haladtam vele, mert kevés volt a szabadidőm.


A könyv borítóján a főhősnő, Lisette jelenik meg, akit egy nagyon is 21. századi arcú lány személyesít meg. Az elgondolás, egy kereveten ülő sötét hajú nő önmagában még nem is volna rossz. A ruhája pedig valami mennyei, imádom ezt a zöld árnyalatot! Viszont a lány arca számomra nehezen elképzelhető a korabeli Angliában.



Kedvcsináló idézet:


 „– Én is kedvelem önt, maga faragatlan szamár – mondta Lisette, aztán, amiért ilyen vallomásra ragadtatta magát, bosszankodva hozzátette: – De ha még egyszer megmarkolja a mellem, esküszöm, hogy felpofozom.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése